The Palestine Fund – Updates

Yesterday’s newspaper.

Yay! Keep on donating people. Every sen counts.

News Courtesy of Berita Harian Online.

Jumlah kutipan bantu mangsa perang Palestin kini cecah RM9 juta

KUALA LUMPUR: Kutipan Tabung NSTP Untuk Gaza kelolaan The New Straits Times Press (M) Berhad (NSTP) terus mendapat perhatian dan sokongan daripada pelbagai lapisan masyarakat dengan jumlah sumbangan sehingga semalam meningkat kepada RM8.9 juta.

Antara penyumbang semalam ialah syarikat insurans, Great Eastern melalui Kelab Sukannya yang menyerahkan RM2,081.

Di SHAH ALAM, Sekolah Menengah Kebangsaan Seksyen 24(2) mengutip sejumlah RM1,700 atas inisiatif tenaga pengajar diketuai pengetuanya, Meriam Husin.

Di KOTA TINGGI, kira-kira 2,000 warga Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Bandar di sini, membabitkan guru, kakitangan dan pelajar berjaya mengumpul sumbangan sebanyak RM4,000.

Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid, (HEM) SMK Bandar, Zolkifli Alib, berkata pungutan derma disumbangkan 1,791 pelajar sidang pagi dan petang serta 125 guru dan kakitangan bukan akademik.

Orang ramai boleh menghulurkan sumbangan dengan menghantar sendiri ke Bahagian Kewangan NSTP, 31 Jalan Riong, 59100 Kuala Lumpur atau menerusi akaun Maybank 514105320501 atas nama NSTP Fund For Gaza hingga 7 Mac ini.

Sumbangan juga boleh disalurkan ke syarikat bersekutu NSTP iaitu TV3, 8TV, ntv7 dan TV9 serta khidmat ditawarkan Maybank iaitu http://www.maybank2u.com, perbankan telefon KawanKu, atau di mesin pengeluaran wang automatik (ATM).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s