New Commodity Called Friends – Part II

Dear WordPress,

Fate has written that I will be back here typing out another piece regarding the this amazing commodity called friends. Indeed, as soon as I finished publishing the article, somebody buzzed me through Yahoo Messenger! It was someone I just gotten to know online just 3 days ago. Pure coincidence or could be that my article has incurred the wrath of Mr. Ponzi and thus he summoned one of his many legion of scheming followers to verbally ‘abuse’ me with offers of untold riches beyond your wildest dreams. Just read the following extract from YM and marvel at the level of indignity that my fellow Malay people would stoop to get limitless wealth.

[picapp align=”center” wrap=”false” link=”term=successful&iid=7282481″ src=”e/1/4/b/Portrait_of_a_48b4.jpg?adImageId=8042081&imageId=7282481″ width=”500″ height=”333″ /]

Read on believers…

Ponzi  (5/12/2009 3:54:50 PM): salam

eeqbal  (5/12/2009 3:54:56 PM): salam

Ponzi  (5/12/2009 3:55:37 PM): hi.. ada kat mane

eeqbal  (5/12/2009 3:55:42 PM): hye

yada – yada stuff deleted because it’s just the usual ASL (age / sex / location) stuff …

Ponzi  (5/12/2009 3:59:48 PM): adik duk kat mane yer

eeqbal  (5/12/2009 4:00:14 PM): kajang

Ponzi  (5/12/2009 4:01:31 PM): oo.. dekat jer

eeqbal  (5/12/2009 4:02:00 PM): aa aah,  kt tesco kajang tu

Ponzi   (5/12/2009 4:02:47 PM): selalu la pi shooping yer <—- this could be one of the many reasons why my people are determined to get more money!

eeqbal  (5/12/2009 4:02:53 PM): x la, biasa2 je , brg2 dapur bole la nk beli, murah kt sana

Ponzi   (5/12/2009 4:05:23 PM): owe yer.. <—- duuuh!

Ponzi   (5/12/2009 4:05:24 PM): lps keja adik selalu free tak <—- CAUTION!

eeqbal  (5/12/2009 4:05:36 PM): free? wiken je free,  kenapa? ada prog ke

Ponzi  (5/12/2009 4:08:12 PM): mmg ada program <—- Here we go…

eeqbal  (5/12/2009 4:08:27 PM): oh bes , sy suka prog2. especially yg community based. Bagus. ni prog apa?

Ponzi  (5/12/2009 4:13:25 PM): prog klu wat dpt duit. anak akak student pn lh wat <— didn’t understand my statement above

eeqbal  (5/12/2009 4:14:11 PM): oooh

Ponzi   (5/12/2009 4:14:15 PM): part time pun bln lepas dia dpat rm3,000 <—- Dear Datuk Seri Najib, I have found the solutions to all our economic woes!

eeqbal  (5/12/2009 4:14:18 PM): ooo

Ponzi   (5/12/2009 4:14:18 PM): ok tak

eeqbal  (5/12/2009 4:14:28 PM): maknanya x yah kerja lagi la kalau wat benda ni. bagusnya gitu <—- ouch!

Ponzi   (5/12/2009 4:14:45 PM): keja la. kita wat part time jer <— double ouch! My previous statement was meant to be an insult but she is I’m sorry, too dense!

eeqbal  (5/12/2009 4:15:03 PM): kenapa kena keje gak? baik wat benda tu. byk tu. <—- Another low blow but will she understand?


Ponzi   (5/12/2009 4:15:19 PM): akak pun wat juga. akak baru jer joint. masuk ni baru 1 bulan lebih. nak income bape. giler.. terkejut rm17k <— Nope, she didn’t understand!

eeqbal  (5/12/2009 4:16:10 PM): bagusnya. kalu camtu sy nk masuk. n nk berhenti keje. sbb sini ye la. keje byk. ekonomi tgh turun kan keje gomen ni kalau ekonomi teruk, kita makin teruk la nk naikkan blk <— I gave it another try at giving a cheap shot in discrediting her proposals

Ponzi   (5/12/2009 4:16:53 PM): x pe keja dulu <— I wonder why????

eeqbal  (5/12/2009 4:17:00 PM): x de masa. bagus byk duit tu

Ponzi   (5/12/2009 4:17:15 PM): ok

eeqbal  (5/12/2009 4:17:21 PM): elok sy berhenti kalu betul tu

Ponzi   (5/12/2009 4:17:37 PM): dtg tengok dulu. just buka hati n buka minda <— Ahah…. more doubts I fear!

eeqbal  (5/12/2009 4:17:44 PM): kenapa kena tgk dulu. kalau betul on je… <— More cheap shots!

Ponzi   (5/12/2009 4:17:50 PM): baru buat keputusan

Ponzi   (5/12/2009 4:18:02 PM): ye la kena la tengok

eeqbal  (5/12/2009 4:18:12 PM): maknanya x betul dpt la byk tu ke? <— This gotta hurt!

Ponzi   (5/12/2009 4:18:12 PM): ok bila free

Ponzi   (5/12/2009 4:18:32 PM): betul, ada bukti <—- Yeah right!

eeqbal  (5/12/2009 4:18:42 PM): oh mcm tu bole berhenti keje la sy . nk ajak kwn2 gak <—- Keep pounding ’em!

Ponzi   (5/12/2009 4:18:57 PM): sabo dulu jgn berhenti kerja <—- I really can’t imagine why?

eeqbal  (5/12/2009 4:18:58 PM): sbb kami keje di kemen. ni byk betul. ye la ekonomi x bagus berganda keje <—- a hint of what civil servants like her should do!

Ponzi   (5/12/2009 4:19:19 PM): nanti ada bukti dulu <— definitely she didn’t receive the purported RM17k

eeqbal  (5/12/2009 4:19:23 PM): mana ada time nk wat part time ni. kalau betul ni patut org melayu ramai2 amik peluang ni. elok supaya bole naik haji cepat <—- By this time, I’m about to throw the towel as she really don’t get my sarcasms!

Ponzi   (5/12/2009 4:20:15 PM): mmg 80% melayu <—– uhuh!

eeqbal  (5/12/2009 4:20:27 PM): x perlu susah2 keje kerajaan lg

Ponzi   (5/12/2009 4:20:38 PM): enginer, doc ada n paling ***** <—- these are general statements, docs and engineers alike, you are not part of this, I know!

eeqbal  (5/12/2009 4:20:50 PM): bagusnya diorg ada masa. <—- Please and try to understand my sarcasms! I do beg of you!


Ponzi   (5/12/2009 4:21:07 PM): akak ni keja kerajaan, dah 29 thn pun akan wat part time ni <—- oh no, is this absolute proof of the longer civil servants are in service, the lazier they are?

eeqbal  (5/12/2009 4:21:14 PM): bagus la. kalu sy dh lama berhenti dh kalau dh ada benda ni. <— just trying in case her brains kick into drive mode

eeqbal  (5/12/2009 4:22:06 PM): bg tau la bila prog tu

Ponzi   (5/12/2009 4:22:08 PM): gaji rm3k pun yang tinggal banyak hutang, hutang… so kita kena ubah hidup <—- I wonder whether if this has something to do with her fondness of shopping?

eeqbal  (5/12/2009 4:22:14 PM): bole sy advertise kt blog sy. elok ni. sesuai utk org keje kerajaan <—- still trying some sarcasms!

Ponzi   (5/12/2009 4:22:34 PM): mmg pun sesuai <— I still fail at sarcasm!

eeqbal  (5/12/2009 4:22:39 PM): ni address blog sy https://eeqbalz.wordpress.com. ramai kwn2 kerajaan baca blog sy. elok sy advertise kt situ <— Okies I admit this is far fetched since almost no one reads my blog… sorry!

Ponzi   (5/12/2009 4:23:08 PM): ok bagus. waa.. tu senang sikit <—- never miss a golden opportunity don’t you

eeqbal  (5/12/2009 4:23:35 PM): tgk la blog sy tu. kalu senang2 <— and read the article on this scheme!

Ponzi   (5/12/2009 4:23:40 PM): bukannya apa lh la kita tolong kawan2 yang tak cukup duit kan. Ok. apa no. hp adik.  01*-342****

eeqbal  (5/12/2009 4:24:27 PM): okies

eeqbal  (5/12/2009 4:24:52 PM): tp pelik kenapa org kerajaan x masuk ramai2 ye benda bagus mcm ni. duit byk. kalau pening2 kepala berhenti je keje kalau dh ada benda ni

Ponzi   (5/12/2009 4:25:49 PM): ok mmg yg masuk tu yg. akak tengok 90% semuanya keja kerajaan. yg kenalkan akan pun dia seorang driver kat Jabatan *****.  dia baru join 6 bln, dah nak keluar BMW 3 seris <—- wow! Just by owning a BMW is proof of success in life it seems!

eeqbal  (5/12/2009 4:26:40 PM): bagusnya. sy pon br tulis artikel pasal skim2 mcm ni kt blog tu . nnt bole sy tambah lg entri lps dpt tau apa prog ni elok. <—- sounds like a reported sensing a scoop here hehehe…  mighty low of you eeqbalz!

Ponzi   (5/12/2009 4:27:45 PM): driver tu pun yg kenalkan seorg engineer dh join 1 1/2 thn. <—- like I care

eeqbal  (5/12/2009 4:28:41 PM): menarik. boleh buat bhn kt blog lg ni

Ponzi   (5/12/2009 4:32:29 PM): ok apa no tel

I SMSed her asking the following “ Bila prog 2? Bagitau la kalu sy free ok la’ sy x de masa. Kalau bole nk involve community based prog. Elok la kalu prog ini mcm 2. <—- I couldn’t have sounded more of loser than this since she’s going to think that I still view the program as some sort of community service hahaha… sorry can’t resist sarcasms!

Unfortunately until now, she haven’t yet responded to me or it just could just that she finally got the crux of my sarcasm. I’ll keep you guys posted.

p/s – To all my friends, I apologize for stooping so low but it’s just a matter of principle.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s